Senaste inläggen

Av Cerberus Rådgivning - 27 april 2012 09:00

Ståltillverkaren SSAB redovisade en vinst före skatt på 329 miljoner kronor för första kvartalet i år. Förra året var siffran 509 kronor.


Analytikerna hade räknat med en vinst på endast 192 miljoner kronor. Omsättningen ökade till 11023 miljoner kronor, jämfört med 11 056 miljoner kronor ett år tidigare.

ANNONS
Av Cerberus Rådgivning - 26 april 2012 14:25

För byggnadsjätten JM dalar försäljningen ordentligt, dock ökar intäkterna till 3188 miljoner kronor.


Det var 4% bättre än väntade 304 miljoner kronor enligt SME Direkt. JM har också slutat med att ge tydlig information om bostäderna på sin hemsida när det gäller Stockholmsområdet. De tycker att folk helst vill träffa mäklare och se objekten och prata om det istället för att se informationen på hemsidan. JM sålde 627 bostäder under första kvartalet, vilket kan jämföras med 746 föregående kvartal. Väntat var 741 sålda bostäder i kvartalet.

ANNONS
Av Cerberus Rådgivning - 23 april 2012 10:06

Det är få långtidsarbetslösa unga som har fått jobb med hjälp av satsningen på särsklit anställningsstöd. Modellen fungerar väl trotts allt menar Hillevi Engström (M).

"Nu är det viktigt för mig att nå ut till alla arbetsgivare i Sverige, för jag vet att många fler skulle vilja bidra med att minska ungdomsarbetslösheten, säger hon till programmet." - Hillevi Engström


500 unga har iår fått jobb med stödet och ytterligare ca 12500 skulle kunna vara aktuella men är idag arbetslösa. Problemet är att många arbetsgivare är dåligt informerade och inte känner till hur stödet fungerar menar Engström. Det kostar en arbetsgivare endast 3000 kr /mån att anställa en ung långtidsarbetslös som får en månadslön på 18000 kr.

Av Cerberus Rådgivning - 20 april 2012 09:43

Facebook kommer att förmodligen att börsnoterasNasdaq-börsen i New york enligt amerikanska tekniksajter.


Det är rykten som säger att Facebook ska börsnoteras, bolaget har planer på en börsnotering tordagen den 17 maj. Detta rapporteras av tekniksajten Tech Crunch och får sällskap av flera andra amerikanska källor. Om alla papper är i ordning och finansinspektionen SEC godkänner ansökningen från Facebook så kan det vara klart. Det är även en hel del byråkrati när det gäller uppköpet av appen Instagram. Facebook stängde med handeln med aktier på handsmarknadsen vilket också kan vara tecken på em stundande börsnotering. Facebook förväntas att värderas till 100 miljarder dollar.

Av Cerberus Rådgivning - 16 april 2012 15:24

Arbetsförmedlingens överskott sedan 2007 ligger på 18miljarder som har betalats tillbaka till statskassan. Oppositionen i riksdagen är kritisk.Trotts den höga arbetslösheten har inte pengarna används för att sätta folk i arbete. i fjol var överskottet på 3,1 miljarder kronor. Samtidigt har arbetslösheten ökat till 8% och stiger.


Året som gav mest överskott var 2010 med 5,9 miljarder kronor i återbäring. Då utan att räkna med överskottet i a-kassan som beror på att fler står utan arbetslöshetsförsäkring eller blivit utförsäkrade.


Arbetsförmedlingens förklarning till överskottet är att prognoserna för arbetslösheten har legat högt men siffrorna har blivit lägre då får man pengar över. AMS vill inte göra av med pengar då det är skattebetalarnas pengar som man ska värna om enligt Angeles Bermudez-Svankvist, Arbetsförmedlingens generaldirektör.

Av Cerberus Rådgivning - 11 april 2012 09:28

Undersökning visar att rika områden också har lägre boränta. Tyresö har Stockholms dyraste genomsnittliga boränta.


Listan toppas av Stockholms dyraste områden över bäst genomsnittlig tremånadersränta, den såkallade rörliga räntan. Östermalm, Vasastan, Nacka och Kungsholmen ligger högt upp på listan över Stockholms bästa genomsnittliga rörliga boränta. Sämst på listan är  Tyresö, Älvsjö och Huddinge.Av Cerberus Rådgivning - 10 april 2012 09:36

Snart får spararna rätt att flytta ytterligare 600 miljarder kronor då kommer bankerna och försäkringsbolagen att slåss om kunderna. Riskerna är som vanligt spararna som får ta.


Pensionspararnas kapital är bunden till en viss del men det utreds idag om spararna ska få rätt att flytta en del av sitt kapital från förvaltare till annan.


Livsförsäkringsutredningen ska lämna sina förslag till regerningen nu i sommar. Det handlar om runt 600 miljarder kronor. De riktiga vinnarna på utökad flytträtt är förstås bankerna. De kommer att erbjuda lägre bolåneräntor mot att kunden lägger alla sina affärer i banken. Det finns även höga avgifter på en flytt av pensionspengar som kan lätt äta upp den vinsten som spararen förväntar sig.


Gunnar Olsson, vd på Konsumenternas försäkringsbyrå, tror på en flyttcirkus där banker, försäkringsbolag  förmår kunder att flytta – utan att det egentligen är till någon nytta för kunden.


"Om man inför fri flytträtt utan att kunderna begriper vad det är för någonting så är det naturligtvis inte bra. Om spararna inte ens förstått vad de har köpt, hur ska de förstå varför de ska flytta"


Av Cerberus Rådgivning - 3 april 2012 15:31

Undersökning visar att kunder upplever det jobbigt att förhandla om räntan med banken


Handelsbankskunden Ann-Christin Sjölander har rörlig ränta på sitt bolån, och den låg fram till nyligen på 4,13 procent, men efter en förhandling med banken förra veckan fick hon ner sin ränta till 3,77 procent.


"Jag tycker det är ett helsike att man ska behöva förhandla, det är totalt fel. Man ska välja mellan allt möjligt mellan himmel och jord, som att få det billigaste telefonbolaget och allt vad det är, och nu ska man hålla på med räntan också" 
Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Cerberus Rådgivning Blogg med Blogkeen
Följ Cerberus Rådgivning Blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se