Senaste inläggen

Av Cerberus Rådgivning - 2 april 2012 10:29

Det är få svenskar som lockas av det nya sparformen men bankerna tycker att det är en bra start med 60000 kunder som har öppnat investeringssparkonto. Dock är det inte många som känner till sparformen som finns.


Det nya sparformatet gör det lättare att spara i aktier och fonder. Det nya kontot beskattas men en chablonskatt som är en viss del av innehavet. Inga extra avgifter tas och detta är för att locka många svenskar och öka förtroendet för banksektorn.


Hos Swedbank har endast 0,4 % av kunderna startat ett investeringskonto. Swedbank har 4,1 miljoner privatkunder.


–Investeringssparkontot är i sin linda och det finns alltid de som väljer att gå in i något nytt tidigt, medan andra väntar. Eftersom vi framför allt träffar kunderna i rådgivning tar det en tid innan vi når ut till det stora antalet kunder, säger Håkan Johansson på Swedbank


Enligt en Sifo-undersökning så är det väldigt få som ens känner till att sparformen finns. 79% kände inte till.


Anledningen kan vara att bankerna inte tjänar något på sparformen och därmed inte gör reklam för den. Det finns inget vinstintresse för att förklara den.

ANNONS
Av Cerberus Rådgivning - 29 mars 2012 11:18

Försäljningen i fasta priser och försäljningsvolymen har lyft under januari och febrauri med 1,2% enligt SCB.

År 2011 steg försäljningsvolymen med 3,4% i februari. Dagligvaruhandeln ökade med 1,9% och sällanköpsvaruhandeln med 4,6%. Uppsvingen för detaljhandeln i februari var större än vad analytikerna hade förväntat sig.


"Detaljhandelsåret 2012 har nu fått en mycket stark start. Skohandeln och sporthandeln stack under februari ut med kraftiga försäljningsökningar, 16 respektive 22 procent, främst drivet av att vintern slutligen kom" -HUI Research 

ANNONS
Av Cerberus Rådgivning - 28 mars 2012 13:37

Bakläxa för Euroländerna för sin hantering av skuldkrisen


Enligt OECD har EU-länderna stora möjligheter att växa 10-20 % extra de kommande åren bara politikerna slutar köra på ettans växel. Men först måste de stoppa finansspekulanterna som varit nära att knäcka flera euroländer. Angel Gurria, chef för OECD tycker att ser väldigt illa ut när hon beskriver skötseln av EU-länderna.

Skulderna har ökat genom att man tillåtit för högt risktagande och haft för låga räntor. Det har snackats mycket med det har inte hänt nåt i de flesta länderna.


"Om euroländerna omedelbart erkänt att Greklands underskott och skulder var ohållbara och agerat hade man kunnat slippa en stor del av de kostnader som man nu får." - Angel Gurria

Av Cerberus Rådgivning - 22 mars 2012 13:30

Surfplattan iPad har visat sig sälja bättre än vanliga stationära datorer.


På ett år har försäljningen av surfplattor dubblerats och det säljs alltså fler surfplattor än stationöra datorer och netbooks. Apple är etta på marknaden och det är nästan Ipad som är efterfrågad. Android plattorna kommer tvåa. För 2 år sen hade Ipad 94% marknadsandelar och sista kvarttalet i fjol ned till 58%.


Konkurrenten är Samsungs surfplatta som sålde bra när den kom med sedan började tappa köpare. Enligt El-giganten så är det mest dataexperter som frågar efter Samsung då de tycker att Apple begränsar vilka program man får använda på plattformen och inte tillåter modifieringar samt låser användaren till sig själv.


Ekonomi · IT
Av Cerberus Rådgivning - 20 mars 2012 09:40

Tieto, den svensk-finska IT-jätten kommer att minska sin personalstyrka med ca 1300 anställda varav 300 i Sverige och 500 i Finland och resten i övriga länder.


Tieto räknar med att sänka sina årliga kostnader med 50 miljoner euro till och med 2014. Där av planerar de att göra sig av med personal i stor skala vilket är deras nya strategi för perioden 2012-2016.

Av Cerberus Rådgivning - 15 mars 2012 14:41

Medans världens börser har haft ett tungt år har Apple fortsatt med att redovisa rekordvinster och detta har gett indexet S&P 500 en rejäl skjuts.


S&P väntas öka med 6,1% under det fjärde kvartalet 2011 jämfört med föregående år. Utan Apple ligger dock vinstförväntningarna på endast 1,2%.  Årets första kvartal ser illa ut. De sammanlagda intäkterna för bolagen väntas falla med 0,5%. Räknar man bort Apples förväntade vinstökning på 50% är det istället en minskning med 2% som ligger i korten.
Av Cerberus Rådgivning - 13 mars 2012 13:45

Det fungerar bra menar FI, det som minskar är belåningsgraderna och andelen hushåll med nya lån över 85% av bostädernas marknadsvärde har även halverats.


Undersökningen visar också att 98% av alla hushåll som lånar över bolånetaket amorterar. FI:s stresstest för att kontrollerra hur pass hårt hushållen är belånade visar att de är väl rustade mot kraftiga ränteuppgångar, arbetslöshet och prisfall. Men enskilda hushåll kan råka illa ut enligt rapporten.


Undersökningen visar att det är färre som belånar sin bostad för att renovera eller konsumera. Hälften hade bolån och 27% har lånat till renovering de senaste åren. Det har minskat något de senaste åren.Av Cerberus Rådgivning - 12 mars 2012 14:37

tv-spelskedjan Game är i finans-kris och varnar nu ägarna för att deras aktier kan bli värdelösa om samtalen med leverantörer och långivare blir resultatlösa.

 

Game måste inom två veckor  få in pengar för att kunna betala räntan på sina lån, annars kan bolaget tvingas till rekonstruktion. Bolaget har omkring 1 270 butiker i Europa och Australien. Game gjorde en förlust på 23 miljoner kronor år 2010/2011.


Detta kommer att påverka Games svenska dotterbolag, Game Stores Group Sweden som har cirka 45 butiker plus nätförsäljning och filialer i Danmark och Norge.


– Det är klart att det här påverkar oss, men jag kan inte kommentera någonting om det, säger Jonas Franzén, kommersiell chef i det svenska dotterbolaget, om moderbolagets finansiella svårigheter.Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Cerberus Rådgivning Blogg med Blogkeen
Följ Cerberus Rådgivning Blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se